Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

5 måter hjernen vår påvirkes av kaffe på jobb

5 måter hjernen vår påvirkes av kaffe på jobb

Vi har tidligere kommet med flere argumenter for å investere i en kaffemaskin på arbeidsplassen. I dette innlegget skal vi fortelle om fem måter hjernen til dine ansatte påvirkes av kaffe.

Å gi dine ansatte et godt kaffetilbud gir de en god mulighet til å starte dagen helt på topp, og fylle jevnt på med energi resten av dagen. Kaffe er såkalt bensin for hjernen, og det er bevist at det faktisk har en positiv påvirkning på hjernen din!

1. Kaffe gjør deg mer våken og fokusert

En kjent effekt av kaffe er at du våkner fortere og holder deg mer våken.

Men, kaffen gjør deg også mer årvåken. Det betyr at det er lettere å holde fokus på repetitive oppgaver over lengre tid. De fleste yrker har arbeidsoppgaver som er mindre morsomme enn andre, men er fortsatt nødvendig for å gjøre det bra på jobb.

Når du sitter med de litt mer kjedelige oppgavene over lengre tid, er det helt normalt at tankene vandrer og man blir distrahert av andre ting. Dessverre vil dette øke sjansen for feil, og det er kjipt å måtte bruke ekstra tid på å rette disse feilene igjen.
For å unngå dette, vil en kopp kaffe gi den perfekte boost! Studier viser at når du begynner å bli sliten og trøtt, vil en kopp kaffe hjelpe i massevis.

2. Humøret blir bedre

Mange kan tro at det bare er en placeboeffekt at man blir i bedre humør av kaffe, men det er faktisk bevist i studier at koffein påvirker signalstoffene i hjernen som har en direkte påvirkning på humøret.

Om dagen er litt lei og kjip eller humøret blir litt lavere utover arbeidsdagen, vil en god, varm kopp kaffe som regel hjelpe. Kaffen vil bidra til en økning i mottakerne for serotonin, GABA (gammaaminobutonsyre) og acetylokolin. Dette er stoffer som kan forbedre humøret ditt og kan gi en økt energifølelse.

Det er alltid en fordel å være i godt humør når du omgås kolleger, men kaffen bidrar også til økt kreativitet siden du da er i et bedre humør.

Studier har konkludert med at vi er flinkere med å løse kreative oppgaver og komme med nye ideer når humøret er på topp. Husk en kopp kaffe før du går inn i et møterom for brainstorming med kolleger og kunder!

3. En bedre oppmerksomhetsevne

Vi har nevnt årvåkenhet og fokus, men forskjellen mellom årvåkenhet og oppmerksomhetsevne er at årvåkenhet er evnen til å holde fokus over lengre tid, og oppmerksomhetsevnen din bestemmer hvor godt du fokuserer på én enkelt oppgave.

På en typisk arbeidsplass er det stadig distraksjoner. Telefoner som ringer, e-poster som tikker inn, Facebook-varsler, nyhetsvarslinger, møter eller generelt høymælt prat i bakgrunnen. Her kommer oppmerksomhetsevnen din inn og bestemmer hvor godt du klarer å stenge alt ute.

En god kopp kaffe hjelper deg med å beholde fokus og å holde arbeidsflyten uten avbrytelser.

4. Kaffe minsker luken mellom nøyaktige eller raske løsninger

Hjernen vår er skrudd sammen slik at når vi møter kompliserte oppgaver, kan den enten løse oppgaven raskt eller presist. Om du løser oppgaven raskt, øker sannsynligheten for små feil. Om du løser den nøye, vil det ta vesentlig lengre tid.

Dette betyr at hjernen din i teorien kun gir deg to valg, enten må du ofre presisjon eller tid.

Denne studien fra 2010 viser at koffein minsker luken mellom nøyaktige eller raske løsninger på oppgaver. Personer som drikker kaffe kan både jobbe raskere og være mer nøyaktig, eller gå forsiktig inn i oppgaven og allikevel fullføre den raskere.

5. Bedre reaksjonstid

Noe av det som er forsket mest på når det kommer til kaffens påvirkning på hjernen er reaksjonstiden vår. Flere forskjellige studier har konkludert med at kaffe faktisk forbedrer reaksjonstiden vår.

Her snakker vi ikke bare fysisk, men også mental reaksjonstid.

For å teste reaksjonstiden bruker de som regel flervalgsoppgaver, der deltagerne svarer så raskt de kan. Deltakerne ble i de aller fleste tilfeller raskere enn tidligere etter å ha fått i seg litt kaffe.

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.