Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hva betyr egentlig merkeordningene på kaffen?

Hva betyr merkeordningene på kaffen?

Du har helt sikkert lagt merke til de ulike merkene som er på kaffeposen du kjøper, men vet du hva de egentlig betyr? Her har vi en liten oversikt over de forskjellige merkeordningene som brukes til å klassifisere kaffe i Norge.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance Certified-merkeordningen tilhører den internasjonale non-profit-organisasjonen Rainforest Alliance. Denne organisasjonen kjemper mot avskoging og klimaforandringer, og jobber for å bevare biologisk mangfold og bærekraftig livsgrunnlag.

Rainforest Alliance sertifiserer produkter som kaffe, te, kakao og bananer som dyrkes på gårder som er godkjent under enten Rainforest Alliance Sustainable Agriculture Standard eller UTZ. Merket betyr altså at produksjonen imøtekommer de strenge kravene til miljøhensyn og sosialt ansvar.

Fairtrade

Fairtrade er verdens største og den mest kjente merkeordningen. Fairtrade-merket betyr at det merkede produktet tilfredsstiller de internasjonale standarder for rettferdig handel med jordbruksprodukter fra fattige land.

Ved å kjøpe Fairtrade-produkter får forbrukere en mulighet til å bidra med å bekjempe fattigdom i store deler av verden.

Kaffe som merkes med Fairtrade kommer fra plantasjer og kooperativer som er organisert av selvstendige bønder, og er sertifisert etter miljøvennlig produksjon, en standard for inntekt, arbeidsforhold og grunnleggende rettigheter.

Sertifiseringsorganisasjonen FLO-CERT kontrollerer at standarden overholdes.

Vi leverer Fairtrade-sertifisert kaffe fra Löfbergs. Se produktene her!

Ø-merket, Debio

Ø-merket er det offisielle norske økologimerket.

Debio er et nasjonalt og internasjonalt regelverk med retningslinjer for å godkjenne Ø-merket i profileringen av økologiske produkter. De fungerer som et bindeledd mellom gårdbruker og forbruker.

Merket er det synlige beviset for at kaffen du velger er godkjent og sertifisert. Du som forbruker kan være sikker på at kaffebønnene er dyrket etter økologiske prinsipper, uten bruk av kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel.

UTZ Certified

UTZ Certified er en av de internasjonale merkeordningene for kaffe, kakao, te og hasselnøtter. Denne ordningen støtter opp om bærekraftig og rettferdig handel. Sertifiseringen skal sikre sporbarhet, bærekraftig jordbruk og bedre lønns- og arbeidsvilkår hos produsentene.

For å få produktet UTZ-sertifisert må det dokumenteres at produktet oppfyller de bestemte krav til både bærekraftig produksjon, og sosiale standarder for bøndene og deres ansatte; for eksempel lønns- og arbeidsvilkår. Alle produkter skal kunne spores tilbake til produsenten og brenneren. UTZ-sertifiserte kaffebønder forener profesjonelle landbruksmetoder med omsorg for miljøet og lokalsamfunnet.

Siden 2018 har UTZ-programmet vært en del av Rainforest Alliance.

Visste du at vi har vår egen UTZ-sertifisert kaffe? Les mer her!

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.