Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Rainforest Alliance - Hva betyr merket på kaffen?

Rainforest Alliance – Hva betyr merket på kaffen?

Vi har tidligere sett på hva de forskjellige merkeordningene på kaffeposen betyr, og her nevner vi blant annet merket til Rainforest Alliance. Vi ønsker å forklare litt mer i detalj hva merket betyr, og hvilke krav som må fylles for å få merket.

Hva er Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance er en internasjonal non-profit-organisasjon som arbeider for en bedre fremtid for mennesker og naturen. De bygger en allianse til å beskytte skoger, forbedre livskvaliteten til bønder og skogssamfunn, promotere menneskerettigheter, og hjelpe dem med å minske og tilpasse seg til klimakrisen.

Rainforest Alliance sertifiserer produkter innen:

  • Agrikultur, som kaffe, te, kakao og bananer.
  • Skogbruk, som papir og emballasje
  • Turisme, inkludert hoteller og turoperatører

I dette innlegget fokuserer vi kun på produkter innen agrikultur.

Hva betyr Rainforest Alliance Certified-merket?

Rainforest Alliance Certified-merket symboliserer positive endringer i verden. Merket er et symbol på delt ansvar og kollektiv handling – som forsterker de gunstige virkningene av ansvarlige valg, hele veien fra gårder og skog helt til kassa i butikken.

Merket viser en grønn frosk. Frosker er indikatorarter og deres tilstedeværelse representerer et sunt økosystem. Frosken til Rainforest Alliance symboliserer deres lederrolle på veien mot en verden hvor både mennesker og natur lever og vokser i harmoni.

Planetarisk helse er basert på en gjensidig avhengighet. Rainforest Alliances tilnærming til bærekraft anerkjenner at de essensielle elementene er uatskillelige: økosystemets helse, menneskerettigheter og forbedret levebrød i landsbyene. Den grønne frosken indikerer at en gård, skog eller turistvirksomhet har blitt revidert mot de strenge sertifiseringsstandarder som krever meningsfulle skritt mot en langsiktig miljømessig, sosial, og økonomisk bærekraft.

Hvilke bærekraftige standarder må følges for å få produkter merket?

Innen agrikultur vil merket settes på produkter som kaffe, te, kakao og bananer. Det betyr at produktet eller en ingrediens som er spesifisert på emballasjen ble dyrket på gårder som er sertifisert. Enten under Rainforest Alliance Sustainable Agriculture Standard eller UTZ.

Produkter som får merket oppfyller standardene som må følges og omfatter alle tre pilarene for bærekraft – sosial, økonomisk, og miljømessig – og har troverdige systemer på plass for å verifisere at kravene deres følges. Standardene hjelper oss med å adressere fire hovedområder for bærekraft:

  • Bevare skog
  • Fremme menneskerettighetene til landlige mennesker
  • Forbedre levebrødene til bønder og skogssamfunn
  • Bygge klimastyrke

For produkter som kaffe og te, indikerer merket at 90-100% av den sertifiserte ingrediensen var dyrket på Rainforest Alliance-sertifiserte og/eller UTZ-sertifiserte gårder. Dette er på grunn av at selskapene som lager disse produktene har systemer på plass som holder den sertifiserte ingrediensen separat fra usertifiserte ingredienser. Denne modellen for produksjon gjør det mulig å spore den sertifiserte ingrediensen tilbake til de sertifiserte gårdene det var dyrket.

Les mer om Rainforest Alliance og deres arbeid på rainforest-alliance.org.

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.