Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

9 kaffe-fakta som hjelper deg å våkne

9 kaffe-fakta som hjelper deg å våkne

Sommerferien er over for mange, og den vanlige hverdagen er i full anmarsj. At du føler deg litt ekstra trøtt er ikke uvanlig. For å lyse opp hverdagen litt, har vi samlet 9 morsomme kaffe-fakta som du kan nyte sammen med en kopp kaffe for å våkne litt.

Noe vet du nok allerede fra før, mens andre ting er kanskje helt nytt.

Det finnes to hovedtyper kaffe

Disse hovedtypene har du nok hørt om. Arabica og Robusta.

Arabica dyrkes i dag i Afrika og i Syd- og Mellom-Amerika. Arabica er den kaffetypen som har best kvalitet.

I Norge brukes bare Arabica.

Robusta brukes mye i Italia, og de blander Arabica og Robusta for å få mer koffein i kaffen. I tillegg er Robusta billigere enn Arabica.

Desmerkatten produserer verdens dyreste kaffe

Verdens dyreste kaffe kommer fra avføringen til desmerkatten. Desmerkatten er et kattelignende dyr, og spiser gjerne røde kaffebønner. Fordøyelsessystemet til desmerkatten klarer kun å bryte ned fruktkjøttet, så bønnen kommer ut igjen, like hel. Bønnene vaskes og renses nøye før de brennes.

En vanlig kopp med Kopi Luwak kan nærme seg hele 500 kroner i pris! Om du får muligheten til å smake en kopp Kopi Luwak, har du garantert en morsom historie å fortelle til andre.

Fairtrade-kaffe forbedrer kvaliteten

Fairtrade-kaffe er dyrere, men kaffebønder bruker 25% mer av tiden sin på å produsere Fairtrade-kaffe. Disse produktene har bedre kvalitet, smak og har vunnet over 28 priser!

Krem holder kaffen din varm

Om du er en av de som ønsker at kaffen skal forbli varm ekstra lenge, burde du prøve å tilsette litt krem i kaffen. Krem bidrar til at kaffen blir varm 20% lenger enn vanlig.

Å drikke kaffe kunne før i tiden resultere i dødsstraff

For mange år siden, i det 17-århundre ottomanske imperium, trodde de at kaffe hadde en bivirkning som kunne endre atferden til mennesker. Den som regjerte på dette tidspunktet bestemte at kaffe var et type narkotisk stoff og bannlyste å drikke det offentlig.

Ble du tatt, kunne du risikere å få dødsstraff.

Du burde unngå å drikke kaffe når du er stresset

Om du drikker kaffe mens du er stresset, har du større sjanse for å oppleve hallusinasjoner. Ikke å anbefale, altså.

Du burde ikke drikke kaffe på kveldstid

Å gi kroppen masse koffein på kveldstid og før leggetid kan forsinke hjernen. Denne forsinkelsen reduserer produksjonen av melatonin i hjernen. Koffein forstyrrer også døgnrytmen vår med ca. 40 minutter.

Det er mulig å faktisk få for mye kaffe

Noen kan si at man aldri kan få for mye kaffe, men forskning viser at du faktisk kan det. En gjennomsnittlig voksen på 70 kg kan dø av å drikke over 70 kopper kaffe. Denne mengden koffein kan forårsake hjertebank og hjertestans.

Dette betyr at du må drikke rundt tre kopper hver time i et helt døgn for at det skal bli dødelig.

Kaffe er en frukt

Vi avslutter rolig med en fakta som kanskje er ganske kjent, men vi tar den med. Vi kaller det kaffebønner, men egentlig er disse «bønnene» en frukt. De vokser i busker og betegnes som en klase med bær. Når du knuser kaffebønner vil det flyte ut en slags juice. Om kaffebønner faktisk var bønner, ville de ikke produsert væske.

Så egentlig er kaffe en frukt. Det vokser to ulike kaffebønner, som er grønne eller røde.

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.