Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hva skal du gjøre om du har fått kaffe på datamaskinen?

Hva skal du gjøre om du har fått kaffe på datamaskinen?

Dessverre kan man ikke unngå å aldri søle væske som vann eller kaffe på datamaskinen. Så om uhellet faktisk har skjedd, er det greit å vite hva man burde gjøre hvis du har klart å velte hele kaffekoppen over datamaskinen.

En av de vanligste drikkene som man ser ved siden av datamaskinen på jobb, er kaffe. Det kan få fatale konsekvenser å søle kaffe over tastaturet. Innholdet i kaffen som melkeproteiner, sukker eller andre søtningsmidler kan sive gjennom tastene og kortslutte eller ødelegge datamaskinen.

Har uhellet først vært ute, bør man reagere raskt. Om væsken ikke inneholder sukker, er det større sjanser for at datamaskinen kan reddes.

Vil du ha en fremgangsmåte som fungerer? Da burde du lese disse 3 tipsene:

1. Slå av strømmen på datamaskinen

Søler du kaffe eller lignende væske på datamaskinen, slå den av umiddelbart og trekk ut strømmen. Koble vekk alt annet som er koblet til datamaskinen. Kan du enkelt fjerne batteriet på datamaskinen, skal du selvfølgelig ta det ut.

2. Snu datamaskinen

Snu datamaskinen rundt for å drenere mest mulig væske som har rent inn til innsiden av maskinen. Bruk et håndkle til å tørke vekk så mye som mulig av sølet, jobb deg nedover i datamaskinen. Får du en flekk, ikke gni det utover. Om du gnir det utover, får du bare væsken enda lengre inn i datamaskinen.

3. La den tørke!

Om du bare får vann eller mindre søl av sukkerfri væske over datamaskinen, kan du kanskje klare å redde den ved å la den tømme seg og tørke over natten. Desto mer usunn og syrlig drikken er, desto mindre er sjansen for at datamaskinen faktisk overlever. Om du har sølt slik væske over maskinen, burde du levere den inn til et dataverksted slik at de kan rense den ordentlig.

Hvilke forhåndsregler kan du ta?

Det er nærmest umulig å skjerme dataen din fra søl, men det finnes forhåndsregler som du kan ta.

Nå finnes det noen typer datamaskiner som har sikkerhetselementer innebygd for å gjøre skadeomfanget av denne typen uhell mindre. De har en egen drenering inn i tastaturet, som kan lede væske ut av maskinen. Et annet alternativ er å kjøpe et beskyttende plasttrekk som du kan legge over tastaturet.

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.