Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

5 gode grunner til vanndispenser på jobb

5 viktige grunner til å ha en vanndispenser på jobb

Vi mennesker trenger noen fysiske forutsetninger for å prestere på jobb. En viktig faktor er en optimal væskebalanse. Har du kun 1% for lite vann i kroppen, reduseres din mentale og fysiske prestasjon med 10%.

Dessverre merker man ikke alltid at man trenger vann før det er for sent. Å ha friskt, kaldt vann tilgjengelig på jobb til enhver tid er utrolig viktig! Ha en eller flere vanndispensere på kontoret, og man vil se at vanninntaket hos de ansatte øker kraftig. Dette sørger for en optimal væskebalanse, og sikrer god prestasjon på jobb.

Derfor er det viktig å drikke vann

Vi mennesker består av omtrent 60% vann. Blodet vårt består av vann. Musklene, lungene og hjernen inneholder mye vann.

Vannet i kroppen renser ut «avfall» i kroppen og beskytter leddene og organene dine. Vannet i kroppen styrer også kroppstemperaturen og sørger for at næringsstoffer havner i riktige organer. Vann har med andre ord ganske viktige funksjoner.

Vi mister daglig to til tre liter væske, derfor er det viktig at vi drikker vann hver dag. Anbefalt skal vi drikke minst 1,5 liter vann hver dag; dette er ca. åtte glass med vann i løpet av dagen.

Hvis du er tørst, burde du allerede ha drukket litt vann, for når du blir tørst, er det allerede for sent. Det letteste er å ta noen små slurker med vann i ny og ne gjennom hele dagen.

Hvordan vet jeg at jeg har drukket for lite?

Om du drikker for lite vann, vil du merke det ganske fort. Disse symptomene bør du være på utkikk etter:

Dårlig ånde og tørr munn

Om kroppen din mangler vann, blir det produsert mindre spytt. Spyttet ditt inneholder antibakterielle stoffer som hindrer at bakteriefloraen i munnen gir dårlig ånde. Slimhinnene i munnen forblir våte om vi drikker vann, hvis ikke, føles munnen tørr.

Trang til å spise

Hvis du har lyst på en liten snack mellom måltider, eller føler deg mer sulten mellom måltider, er det mest sannsynlig bare hjernen din som lurer deg. Hjernen sender et falsk signal til kroppen om at den er sulten, når den kanskje er tørst. Det lønner seg å drikke et helt glass med vann før du spiser. Vannet bidrar til å gi deg metthetsfølelsen mye tidligere, slik at du ikke overspiser.

Utmattelse

Føler du deg utmattet og slapp? Når kroppen er dehydrert, blir den utmattet og du vil føle deg ganske slapp. Denne utmattelsen kommer av lavt blodtrykk og oksygenmangel til hjernen, som er en ubehagelig konsekvens av at du har drukket for lite vann. Utmattelsen kommer av at kroppen bruker mer energi og krefter på å transportere blod rundt i kroppen. Blodsirkulasjonen tapper deg i tillegg for energi.

Andre symptomer på dehydrering

Nedsatt konsentrasjon

Hvor mange ganger må man nevne at dehydrering gir nedsatt konsentrasjon? Det samme gjelder sult. Er du sulten og/eller tørst, merker du at det blir vanskeligere å beholde fokus. Vannmangel kan påvirke både hukommelsen og humøret, samt evnen til å ta egne beslutninger. Arbeidsoppgaver som ellers er ganske lette, virker umulige om man mangler mat eller vann. Ta deg et glass vann når ting kjennes uoverkommelig, og du vil se at ting blir lettere igjen.

Svimmelhet og hodepine

Et vanlig tegn på vannmangel er svimmelhet og hodepine. Drikker du for lite vann, blir mengden væske i hjernen betraktelig mindre, og du kan oppleve både hodepine og migrene. Dehydrering sørger for at oksygentilgangen til hjernen blir redusert. Om du merker at du begynner å få en hodepine som kan komme av vannmangel, drikk et stort glass vann. Kanskje hodepinen forsvinner uten hjelp fra smertestillende.

Pass på at dine medarbeidere holder seg hydrerte

Det er åpenbart at det er veldig viktig å drikke vann jevnlig, også på jobb. Hvordan går dere frem for å lage eller tilrettelegge en optimal vannløsning på jobb?

Tilgjengelighet

Å ha gode vanndispensere lett tilgjengelig er optimalt for at de ansatte skal drikke nok vann i løpet av dagen. Om man ikke kan se en vanndispenser lett tilgjengelig, tenker man heller ikke over at de er der. Se etter steder der de ansatte befinner seg sammen; om det er ved kaffemaskinen eller ved arbeidsstasjonene sine. Om vanndispenseren står lett tilgjengelig, blir de ansatte minnet på at de skal passe på vanninntaket sitt og at de må huske å drikke vann.

Attraktivitet

Uansett hva slags tilbud det er, skal det fremstå attraktivt. Et attraktivt drikketilbud på jobb er alltid en bonus. Da kan man investere i en stilig drikkestasjon med ulike vannalternativer (kaldt vann, nøytralt vann, kullsyrevann). Er det i tillegg vannglass, plastglass eller vannflasker lett tilgjengelig, er det enda lettere for andre å ta seg vann. Ha en karaffel tilgjengelig, disse er fine å fylle opp med kaldt vann til møter – så kan du servere friskt, kaldt vann.

Kvalitet

Det føles ikke like bra å gå til badet eller kjøkkenet for et glass med vann fra springen, som å ta et glass vann fra en vanndispenser. Vanndispenseren har som oftest filtrert vann, og de fleste opplever at dette vannet smaker bedre enn vann fra springen. Du får også perfekt temperatur på vannet allerede med en gang du trykker på knappen på maskinen, i stedet for å stå lenge og la vannet bli temperert.

Forslag til vannløsninger på jobb

HotCoffee AS tilbyr skreddersydde løsninger til din arbeidsplass. Vi vil gjerne dele noen forslag til ulike vannløsninger dere kan ta i bruk på jobb.

Om dere har en kaffemaskin på kjøkkenet eller en annen benk, er det en god mulighet for optimal vannløsning. Dere kan sette en vanndispenser i bordmodell ved siden av kaffemaskinen og dermed ha både vann og kaffe lett tilgjengelig. En vanndispenser har mange muligheter for forfriskende drikke – kaldt, rent vann, kullsyrevann eller vann i ulike temperaturer. Om dere ikke ønsker bordmodell, kan det også stå frittstående på et underskap.

En annen mulighet er å sette inn et vanntårn i en kjøkkenbenk dere allerede har. Vannkjøleren blir satt i underskapet, mens tårnet monteres på benken.

Har dere ikke så stor plass? Vil dere kanskje kombinere vann og kaffe? Da er det muligheter for et underskap hvor både vann og kaffe står sammen.

Har du spørsmål om vann- eller kaffeløsninger for din bedrift?

Vi i HotCoffee vil gjerne hjelpe deg med å få den beste løsningen for vann og kaffe hos dere. Kontakt oss i dag, så lager vi et skreddersydd tilbud til dere.