Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Ymse remedier i kaffekoppen

Du har sikkert blitt spurt om du vil ha noe i kaffen, være seg sukker, melk, eller noe helt annet, og selv om man kanskje ikke skulle tro det, er det faktisk mer vanlig å drikke kaffe med «noe i», enn helt vanlig såkalt svart – altså i sin reneste form.

Ymse remedier i kaffekoppen

Det er mange grunner til å ha noe i kaffen, og ikke overraskende er det av smaksmessige årsaker de fleste ønsker å tilsette ymse remedier i kaffekoppen. Sukker brukes mye for å dempe den litt syrlige smaken mange forbinder med kaffe, det samme med melk, og i den senere tid er det også blitt svært populært med forskjellige plantebaserte væsker – som for eksempel mandelmelk, kokosmelk og tilsvarende. Også her er smaken som oftest avgjørende, men mye av dette er nok også på grunn av rent motemessige årsaker, og noen kanskje fordi de har miljømessige overbevisninger om at dette er bedre enn animalske produkter.

Hva som er riktig eller ei er det vel vanskelig å egentlig ta noe standpunkt til, men det har nok utvilsomt noe med smaken å gjøre. For ingen drikker vel kaffe hvis de ikke liker det, være seg med eller uten tilsetning.

Kaffe og alkohol

Enkelte steder i landet brukes kaffe også som blandevann til alkohol, og der man kanskje tidligere brukte brennevin av ymse kvalitet, finnes det faktisk egne interessegrupper for å blande kaffe med blant annet konjakk eller whisky, og som den allsidige drikken kaffe nå en gang er, eksperimenteres det nok like mye på denne fronten som på helsekostfronten.

Kaffe og saft

Hvor utrolig det enn høres ut kan man faktisk også blande kaffe med saft av ulike smaker, og med hell komme frem til egne varianter, hvor man kan få en godt ristet kaffe med snev av enten bringebær eller jordbærsmak, alt etter hvilken type saft man har for hånden.

Egne kaffesmaker

Det er imidlertid en del ting man bør tenke over hvis man tenker å eksperimentere seg frem til egne kaffesmaker, og det er mer praktiske ting fremfor hvorvidt noe er «farlig». Så lenge det er helt ordinære fødevareprodukter man blander i kaffen er det ingen begrensning, da kaffe ikke reagerer med noe på en slik måte at det vil være helsefarlig. Det er kun den rene smaksopplevelsen som varierer, så har man et åpent sinn kan man få mange morsomme opplevelser.

Unngå melkeklumper i kaffen

For det første må kaffen ikke være for varm dersom man ønsker å blande i melkeprodukter. Melkestoffer skiller seg og koagulerer ved temperaturer rundt 80 grader celsius, så hvis man ikke ønsker melkeklumper i kaffen, bør man vente til den blir litt kjøligere. Det samme med alkohol, som fordamper hvis kaffen er for varm, hvilket egentlig kan være en god ting, da det er smaken man er ute etter og ikke beruselsen.

«Kaffetoddy»

Blander man kaffe med saft vil man få en slags «kaffetoddy»-opplevelse, hvilket faktisk kan være ganske godt på skitur om vinteren. En slags «powertoddy» med koffein kan være oppkvikkende på flere måter.

Søtningsmiddel i kaffen

Kaffe med honning kan også fungere som søtningsmiddel, kandissukker er godt, og noen liker kaffe med brun farin. Samene har tradisjon for å blande fett i kaffen sin, og på enkelte øyer i Danmark blir det fortalt at de eldre innbyggerne hadde med seg salt på tur som de kunne blande i kaffen for å kompensere for det høye saltinnholdet i drikkevannet der de bodde.

Test ulike kaffetyper sammen

Mulighetene er mange, så hvorfor ikke kjøpe inn litt forskjellige kaffetyper og inviter noen venner over på «kaffetestekveld»? Med noe smågodt å bite i kan det bli en både sosial og morsom opplevelse.

Kontakt oss

HotCoffee er brennende opptatte av at kaffen du drikker på arbeidsplassen skal være god, og er forhandler av anerkjente kaffemaskiner. Se hva vi tilbyr her!