Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Ulike kaffetradisjoner i verden

Ulike kaffetradisjoner i verden

Har du noen gang lurt på hvordan folk verden rundt drikker kaffe? For det er jo ikke bare vi i Fredrikstad som setter stor pris på den varme drinken. I denne artikkelen skal vi se på 10 forskjellige typer og tradisjoner.

1. Brazil – Cafezinho

Dette kalles en «liten kaffe» i Brazil, og er et symbol på gjestfrihet og gemyttlighet. Det serveres nesten overalt hjemme og på arbeidsplassen.

Cafezinho lages ved å smelte sukker rett under kokepunktet og blande det med kaffe. Tradisjonelt ble dette helt igjennom et sokke-lignende filter laget av stoff, enten håndholdt eller på et stativ. Dette blir da til et søtt og intenst brygg.

Kaffe ble introdusert til landet av franskmenn og innen 1840 var Brazil på toppen i verden som produsent og har siden holdt plassen. Braziliansk økonomi og kultur har blitt veldig påvirket av denne kaffebønnen.

De fleste av lokalbefolkningen drikker kaffen med massevis av sukker for å dempe den bitre smaken, og drikker generelt svart kaffe, men cafezinho også.

2. Finland – Kaffeost

Finner har en stor kjærlighet til kaffe. Kaffe er en del av gjestfriheten i Finland. En tradisjonell kaffe i nord i Finland er kaffeost. Kaffeost er vanlig svart kaffe med biter av ost plassert i bunnen av kaffen, for å lage en «magisk» drikk.

Smaken sies å være lik smaken på Tiramisu, som blir en dessert-lignende god smak.

3. Hellas – Frappé

Frappé, var som alle andre geniale oppdagelser, oppfunnet tilfeldig.

Den greske frappen er et symbol på etter-krigs gresk kaffekultur. Frappé er en skummet, kald drikk. Vann, instant kaffe og sukker er mikset i en blender og serveres i et høyt glass med isbiter. Noen ganger kan melk også blandes inn.

I 1957, var Dimitris Vakondios i Thessaloniki på en internasjonal messe og jobbet for Nestlé. De skulle introdusere en ny sjokoladedrikk som ble produsert med en blender. Under pausen hans, ville han drikke den vanlige kaffen sin, men fant ikke varmt vann. Så istedet blandet han instant kaffen sin med kaldt vann.

Da ble frappé født!

4. Italia – Espresso

Italienerne er ekstremt beskyttende over stilen sin for kaffedrinker og vil kritisere andre som forsøker å reprodusere kaffen de oppfant: espresso.

Espresso er den store favoritten i Italia. Espresso lages ved å tvinge presset varmt vann gjennom en håndfull kaffepulver, som produserer en liten, konsentrert drink. Den ble oppfunnet i det 20. århundret, og ble perfeksjonert i 1947 når den fikk topplaget med crema.

Espresso blir i dag brukt i mange forskjellige drikker over hele verden, men i Italia tar det rundt 30 sekunder å lage. Baristaen serverer hurtig kunder som står i baren, som ofte drikker hele i en shot.

Hver kommune i Italia må pålegge en maks pris på espresso, tatt i betraktning at det er et grunnleggende behov, som derfor må være tilgjengelig for alle.

PS! De vil ta mer betalt om du sitter ved et bord.

5. Irland – Irish Coffee

Irish Coffee vet de aller fleste hva er. Det ble i 1943 laget ved en tilfeldighet.

Irish Coffee lages av varm kaffe, irsk whiskey, sukker og toppet med tykk krem.

I 1942, hvis du ville reise fra Europa til statene med fly, måtte du ta en flybåt fra Foynes på den irske vestkysten, til Botwood, Newfoundland, hvor du kunne dra videre til statene.

En kveld, måtte et fly på denne ruten dra tilbake til basen grunnet dårlige værforhold – som ikke var uvanlig. Restauranten på flyplassen skulle forberede mat og drikke til de kalde passasjerene.

Chef Joe Sheridan, som var irsk, fikk en idé med å legge til noe sterkere til kaffen som skulle varme opp passasjerene. Noen spurte om det var braziliask kaffe, hvor han da svarte «Nei, det er Irish Coffee!»

6. Japan – Kan Kohi

Sier du Kan Kohi flere ganger, i det minste fire ganger, vil du fort finne ut den engelske oversettelsen.

Kan Kohi er hermetisert kaffe (canned coffee). Det er populært i Japan og kan bli kjøpt på dagligvarebutikker og salgsautomater. Du skal ikke drikke mens du går. Uansett hvor du er, stopp, drikk og deretter kan du gå videre.

Svart kaffe, melke kaffe, lite sukker eller de mindre vanlige smakene er som regel tilgjengelig i både kalde og varme versjoner.

Boksene kommer i ulike farger og noen sesongbaserte versjoner eller versjoner for spesielle hendelser er også laget. Noe som har skapt en liten nisje for samlere.

7. Mexico – Café de Olla

Café de Olla er en tradisjonell drink som vanligvis blir konsumert i de små landsbyene i det sentrale Mexico hvor klimaet er kaldt, enn i de store byene.

Drikken lages ved å mikse kaffe med kanel og piloncillo. De grovmalte kaffebønnene, noen ganger til og med hele, blandes med de andre ingrediensene og bringes til å koke inni en olla, en stor leirekjele. Det sies at denne prosessen er grunnleggende for å gi den spesielle smaken: rik, glatt og intens.

8. Spania – Café Bombón

Café Bombón er originalt fra Valencia i Spania. Café Bombón betyr «godteri kaffe». Café Bombón er laget i et transparent glass så du kan se de vidunderlige lagene av svart og hvitt. Café Bombón er laget med søt, kondensert melk og et brygg med espresso på toppen.

9. Tyskland – Pharisäer

Pharisäer er en alkoholbasert varm drink laget av sterk kaffe, rom og pisket krem, som serveres i en kopp eller i et glass.

10. Tyrkia – Türk kahvesi

Türk kahvesi eller tyrkisk kaffe er en metode for å tilberede ufiltrert kaffe. Bønnene småkoker i en kjele og serveres med sukker hvis det er ønskelig. De overtroiske sier at gruten som er igjen i koppen etter du har drukket opp kan brukes til å spå.

Tyrkisk kaffe spiller en stor rolle i sosiale hendelser som forlovelsessermonier og høytider. Det drikkes mest i kaffehus hvor folk møtes for å snakke sammen og dele nyheter.

Høres noen av disse fristende å prøve ut? Kanskje du har prøvd noen av de selv en gang?

Kanskje du får muligheten til å erfare noen av disse kaffene og tradisjonene neste gang du er på ferie?