Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kan kaffe påvirke forretningsavtaler? Aktuelt HotCoffee

Kan kaffe påvirke forretningsavtaler?

«Vi burde ta en kaffe en gang» er et uttrykk som er flittig brukt om nettverksscenarier opp og ned i landet.

Det er noe av en eufemisme, oversatt til «kanskje vi kan avtale et eventuelt samarbeid» eller i det minste starte en samtale i den retningen.

Ta en pause…

Kontormiljøets restriktivitet hindrer ofte kreativitet eller tillater begrenset plass til kreativ tenkning. Bare å bytte miljø til et sosialt rom som en kaffebar, kan åpne samtaler i nye, kreative retninger. Stemningen er forfrisket og tankemønstre endres.

Overraskende kan det også gi færre distraksjoner, ingen telefoner som ringer eller uønskede forstyrrelser.

Kaffe er ikke vanskelig å selge inn!

Mange bedriftseiere og beslutningstakere er eksperter på å motvirke salgsfremskritt, og har vanligvis en stålhard portvakt for å hindre uønskede plagsomme telesalgsamtaler. Imidlertid hvis noen inviterer til kaffe, vil du sjelden få et avslag tilbake. Det tar også vekk presset for begge parter. I en kaffebarsetting har ingen makten. Den tunge atmosfæren til et formelt forretningsmøte blir eliminert og samspillet blir mer menneskelig.

Færre formaliteter

Hvor ofte har du deltatt i et formelt styremøte hvor den mest effektive delen av dagen ble brukt under kaffepausen? Formelle møter blir fullpakket med PowerPoint-presentasjoner og forretningsmessig prat.

Store beslutninger skjer sjelden ved slike hendelser og resulterer ofte i en runde av e-poster, og gjengir det som ble oppgitt på møtet. Den uformelle kaffebaren fjerner disse problemene, og de er langt enklere å organisere uten behov for navnelapper.

Lag minner med kundene

Vi har ingen intensjon om å bli klisjé, men det å ta en kaffe skaper virkelig gode minner. Det kan være vanskelig å skille et styremøte fra det neste, men en god kaffe er alltid minneverdig. Å be en klient til en god kopp kaffe, sikrer at de sitter igjen med en positiv opplevelse, noe som gjør dem mer åpne for fremtidige forslag og skaper bedre muligheter til å drive forretninger.