Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kaffeautomaten - bedre enn sitt rykte? - HotCoffee AS

Kaffeautomaten, bedre enn sitt rykte?

Stort sett de fleste arbeidsplasser har i dag en eller annen form for servering av enten varme eller kalde drikker for sine ansatte, og en gang imellom dukker diskusjonen opp om hvorvidt dette er en god idé eller ikke. Denne diskusjonen har pågått så lenge tilbudet har fantes, og stadig er det noen som har både for- og motsetninger mot konseptet med å tilby drikke på arbeidsplassen.

Forfriskninger i arbeidstiden

Nå høres det sikkert litt rart ut å skulle diskutere hvorvidt man som arbeidsgiver skal tilby de ansatte forfriskninger i arbeidstiden, men et populært motargument er at det stjeler tid. De ansatte vil samles rundt kaffemaskinen, innlede samtaler, og før man vet ordet av det er det gått en masse tid som kunne vært brukt i arbeidsøyemed.

Men så er det argumentet om hva hvis de ansatte faktisk diskuterer saker relatert til arbeidet? Da er det plutselig ikke tid som stjeles lenger, men tid som blir brukt fornuftig. Og dermed er det tilrettelagt for denne type uformelle møter som i siste ende faktisk gavner bedriften. Sannsynligvis mer enn hemmer.

Trakter eller automat?

Mange arbeidsplasser med forholdsvis få ansatte har valgt å bare sette opp en enkel kaffetrakter til de ansatte i stedet for en automat. Dette har selvfølgelig sine fordeler og ulemper det også. Blant fordelene finner man gjerne at de er svært enkle i bruk, koster lite å anskaffe, krever lite vedlikehold og er forholdsvis rimelige i drift. Ulempene er derimot at det krever noe mer tid å betjene. Ofte må en ansatt planlegge neste kaffepause for å klargjøre maskinen med kaffe, filter og rent vann, og en gang imellom må det også rengjøring til. Alt dette er tidkrevende, og noe man slipper med selv de enkleste kaffeautomatene på markedet.

Velger man en automat vil disse ofte også ha en del flere funksjoner enn hva en trakter kan by på, blant annet kan man som regel ofte velge styrke på kaffen, man kan kanskje også velge mellom flere typer kaffe, og de litt større løsningene byr også på muligheter for kakao eller varmt vann til te. Dette kan ikke en trakter, men det skal sies at det finnes selvfølgelig løsninger med kapsler som er en slags mellomting mellom trakter og automat.

Spar penger

Så er det det økonomiske aspektet. Man kan kjøpe en svært rimelig kaffetrakter, men i mange tilfeller viser det seg at de til gjengjeld ikke er spesielt økonomiske i bruk. Riktignok bruker man forholdsvis små mengder pulverkaffe for hver gang man trakter, men da det kan være vanskelig å beregne nøyaktig mengde vil det være fort gjort å bruke for mye. En annen ting er at mange velger å alltid trakte full kanne hver gang, og så enten tømmer ut det overskytende eller lar det stå på varme inntil neste gang. Da bruker man ikke bare unødvendig mye kaffepulver, men også vann og elektrisitet.

Alt dette kan man unngå med en automat som doserer både kaffestyrke, mengde pulver, mengde vann og antall kopper hver gang man skal ha en kopp kaffe. Alt dette gjør at selv om kaffetrakteren sikkert er rimeligere i innkjøp enn en kaffeautomat, så vil automaten likevel være mer økonomisk i drift på sikt da den er betraktelig mer ressursvennlig i forhold til hva den forbruker.

Videre kan man i mange tilfeller også leie automater tilpasset hver enkelt arbeidsplass sine ønsker og behov, og da får man serviceavtaler med på kjøpet slik at besparelsen blir enda større enn hvis man selv skal stå for alle innkjøp og vedlikehold utført av egne ansatte.

Kontakt oss

HotCoffee er brennende opptatte av at kaffen du drikker på arbeidsplassen skal være god, og er forhandler av anerkjente kaffemaskiner. Se hva vi tilbyr her!