Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Forskjellen på iskaffe og kaldbrygget kaffe cold brew kaffe HotCoffee

Hva er forskjellen mellom iskaffe og kaldbrygget kaffe?

Visste du at det er en forskjell mellom disse to sommer-favorittene? Les videre for å finne ut hva som skiller iskaffe og kaldbrygget kaffe!

Når våren og sommeren nærmer seg, vil flere bytte ut den varme kaffen med et kjøligere alternativ. Så når du da går inn på favorittkaffeen i Fredrikstad, får du gjerne to valg. Iskaffe eller kaldbrygget kaffe. Begge er kalde, begge har is, så hva er egentlig forskjellen?

Hvordan de lages.

Iskaffe – akkurat slik du tror!

Iskaffe er enkelt og greit det det høres ut som: vanlig kaffe servert med is. Det er jo disse du ser i kjølehyllene på butikken, som Tine Iskaffe og Starbucks. Dette er jo en kjappere metode – alt du må gjøre er å brygge kaffen som vanlig, kjøle det ned og hell det deretter over is. Men, denne metoden fortynner kaffen. For å hindre isen fra å vanne ut kaffen din, gjør kaffen ekstra sterk med å doble mengden malt kaffe du putter i kaffetrakteren din. En annen måte å forbedre og doble smaken er jo å lage isbiter av kaffe. Fyll et isbitbrett med kaffe, frys og bruk det neste gang du drikker iskaffe.

Hvordan kaldbrygget kaffe er litt annerledes

Å lage kaldbrygget kaffe er ikke like lett som en vanlig iskaffe. Det som gjør kaldbrygget kaffe så godt er god tid. For å lage kaldbrygget kaffe, blir grovmalt kaffe dynket ned i kaldt vann for minst tolv timer. Jo lengre det får sitte, jo sterkere blir smaken. Siden den pleier å være sterkere, er det helt OK å servere dette med is.

Når den har ligget dynket i vannet lenge nok, så er kaffegruten filtrert ut, og du sitter igjen med et kaffekonsentrat, som kan blandes med melk eller vann og servert med is. Siden kaldbrygget kaffe bruker tid i stedet for varme for å trekke ut kaffens oljer, sukker og koffein, er sluttresultatet mindre syrlig og bitter enn iskaffe.