Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

En jungel av kaffe - vet du forskjellen på caffe latte og caffe au lait?

En jungel av kaffe – vet du forskjellen?

Vi i Fredrikstad og andre nordmenn er blant verdens største kaffedrikkere, og da også blant verdens mest kaffetørste. Alle kjenner til den helsvarte kaffen vi gjerne har vokst opp med, men hva er egentlig caffe au lait, og hvorfor smaker det ikke det samme som caffe latte? De yngre har en hel jungel(!) av ulike kaffetyper å tråle rundt i.

Vi deler inn kaffetypene med de som er uten melk, og med melk.

Kaffe uten melk

Her kan du se hvilke andre typer som ikke er helsvart, men uten melk, som kan passe for deg.

Espresso: Dette er en soleklar klassiker. Denne finner du overalt, på restauranter og kafeer. De fleste som har litt peiling på å blande kaffe kan som regel oppnå et godt resultat. Espresso er et trygt valg av drink som lages ved at vannet presses gjennom finmalte kaffebønner med et trykk. Smaken er sterk, og den serveres i en liten kopp.

Espresso con pana: Dette er en utmerket dessert, og er veldig populær sør i Europa. Espresso con pana er enkelt og greit en vanlig espresso med krem på toppen.

Lungo: En større espresso, det sendes dobbelt så mye vann gjennom kaffebønnene som i en vanlig espresso.

Americano: Ikke kun for amerikanere! Americano er en espresso-variant, men med kokt vann. Styrken minner mer om vanlig svart kaffe ispedd smaken av espresso.

Kaffe med melk

Hvis du er en av de som nevnt over, «ødelegger» kaffen, så finnes det flere typer som kan passe deg. Nå skal vi også få svaret på spørsmålet som ble stilt tidligere i innlegget!

Caffé au lait: Hvis du tror dette er en vanlig caffe latte, tar du feil. Caffe au lait er ikke det samme som caffe latte. Begrepet er fransk og betyr kaffe med melk. Selve drikken er en espresso med oppvarmet melk, men forholdet mellom blandingen kan variere. Husk derfor å nevne det for baristaen hvis du har noen sterke preferanser. Da har du lært litt fransk i dag også, bare hyggelig.

Caffé Latte: Dette navnet er italiensk, fordi det stammer fra det italienske ordet «latte» som betyr melk. Opprinnelsen til vår kjære caffe latte er kaffe laget på mokkakanne med varm melk.

Cappuccino: Denne drikken er også å finne på de fleste menyer på kafeer. Denne inneholder (wait for it..) espresso! Men også varm melk og skummet melk. Som regel serveres den med kakaodryss på toppen.

Skinny Latte: Caffe latte, men denne lages med skummet melk i stedet.

Latte Macchiato: Latte Macchiato betyr «flekket melk» på italiensk. Latte Macchiato er et delikat og luksuriøst resultat av varm melk og fløyelsmykt melkeskum som forenes med den deilige smaken av kaffe.

Caffé Mocca: Perfekt for søtmomsen! Denne passer for den som vil lære å drikke kaffe, men ikke er helt med på den gode kaffesmaken enda. Det er espresso og steamet melk som toppes med sjokoladesaus.