Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kaffetrakterens utvikling

Kaffetrakterens utvikling

Vi har alltid søkt etter nye måter å gjøre ting på, både for å spare tid, krefter og etter hvert også penger. Dette har medført at maskiner og elektroniske innretninger har tatt over en rekke gjøremål vi tidligere selv stod for, være seg alt fra transport til tilberedning av mat, og det finnes vel nesten ikke et hjem i dag hvor det eies en eller annen form for kjøretøy, og definitivt ingen som ikke har et fullt ut innredet kjøkken. Med alt det som vanligvis hører til av kjøleskap, frysemuligheter, koke- og stekemuligheter, og kanskje også en kaffetrakter.

Kaffetrakteren – en ny oppfinnelse

Til tross for at man har drukket kaffe i hundrevis av år, både i Norge og i utlandet, er kaffetrakteren en forholdsvis ny oppfinnelse. Det antas at de første kaffetrakterne i sin enkleste form først så dagens lys en gang på 1930-tallet, og før den tid kokte man som regel kaffe i en kjele hvor man silte fra gruten under serveringen. Dette kunne både både være tungvint og lite økonomisk, da det var fort gjort å koke mer kaffe enn man egentlig trengte, og det ville kreve for mye energi å eventuelt bare lage en eller to enkle kopper kaffe.

I begynnelsen kokte man vann manuelt som man senere lot renne gjennom et filter med brent og kvernet kaffe, slik at den ferdige kaffen kom ut i bunnen. Senere ble dette konseptet videreutviklet til det vi i dag kjenner som en ordinær kaffetrakter, hvor man fyller på den mengden vann man ønsker og kaffepulver beregnet på trakting, hvoretter trakteren selv varmer og henter vannet som filtreres gjennom kaffepulveret før det hele ender opp i en koble som forenkler serveringen betraktelig.

De fleste moderne kaffetraktere i dag har også varmeelement under kolben slik at kaffen holder seg varm lenger, eller den fylles direkte i en slags termokolbe som kan forsegles og tas med hvis man ønsker det.

Tilberede ønsket mengde kaffe

Det fine med en slik kaffetrakter er at man kan trakte nøyaktig den mengden man ønsker, og de mer finurlige maskinene har også muligheten for å stille inn tid for tenning, slik at man kan stå opp til fersk nytraktet kaffe om morgenen.

Senere har kaffetrakteren utviklet seg videre til å bli flerfunksjonelle maskiner som ikke bare trakter en eller flere kopper kaffe etter eget ønske, men til avanserte maskiner som både kverner og blander kaffebønner, samt tilbereder de forskjellige på forskjellige måter, hvor både trykk og temperatur er avgjørende for det endelige resultatet.

Store variasjoner

Til hjemmebruk finnes det egne maskiner til spesielle typer kaffe, som kun tilbereder en enkelt kopp kaffe om gangen. Flere av disse er basert på kapsler som inneholder forskjellige typer kaffe og fordelene med disse er mange. Blant annet minimeres svinnet betraktelig da man kun tilbereder det antall kopper man vet man kommer til å drikke, og hver enkelt kopp serveres rykende fersk direkte fra maskinen.

Velegnet til kontorbruk

Noen kaffemaskiner kan også kverne kaffebønnene før de tilberedes, hvilket gir et resultat mange foretrekker fremfor ordinær traktekaffe, da disse ofte har en helt annen aroma og grad av ferskhet.

Alt dette har en rekke produsenter av kaffemaskiner spesielt beregnet på kontormiljøer tatt lærdom av, og produserer store maskiner som ikke bare kan tilby en lang rekke kaffesorter, de kan også kverne et utvalg bønner etter eget ønske, og man kan selv bestemme både styrke på kaffen og temperaturen. Eller tilsette sukker eller melk alt ettersom hvordan man liker kaffen sin.