Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hva vi kan levere av kaffemaskiner eller drikkevannsløsninger til din bedrift.

 (+47) 905 22 392 /  post@hotcoffee.no

Skriv til oss

  • Ved å trykke "Send" samtykker du til at vi kontakter deg for å svare på henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor og vil aldri dele dine opplysninger med tredjepart eller bruke det til markedsføring. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kaffe og te på arbeidsplassen - HotCoffee AS

Kaffe og te på arbeidsplassen

Liker du kaffe best, eller foretrekker du heller te? Man føler nesten man må velge side når dette spørsmålet dukker opp, men hva hvis man liker begge deler? En litt uhøytidelig undersøkelse viser at selv om man egentlig liker te best, vil man likevel velge kaffe hvis alle de andre i en gruppe gjør det, og motsatt.

Smak og behag

Selv om enkelte mener at både henholdsvis kaffe og te har hver sine spesielle egenskaper den andre drikken ikke har, er det lite som tyder på noe som direkte kan hentyde på at dette faktisk stemmer. Riktignok kan både te og kaffe inneholde tilsatte ingredienser som endrer både smak og egenskaper, men i utgangspunktet har de naturlige stoffene ikke det.

Det man derimot kan si med sikkerhet er at smak og behag henger sammen, og det er ingen direkte fasit på hvorfor det er nettopp slik.

Te for kvinner og barn, kaffe for menn og voksne

En typisk oppfattelse er gjerne at te er noe som drikkes av kvinner og barn, mens kaffe er mer for menn og voksne generelt. Hvorfor det er slik vites ikke med sikkerhet, og ser man til andre deler av verden er det gjerne flere tedrikkende av begge kjønn i alle aldre enn det er kaffedrikkere. Det antas at dette er et typisk nordeuropeisk fenomen, og da nordisk spesielt.

En ukvalifisert gjetning kan være at kaffe normalt har en noe beskere smak enn te, og at te vanligvis drikkes med enten melk eller sukker i, mens kaffe har tradisjon for å drikkes svart. Det siste er imidlertid en sannhet med modifikasjoner, da kaffe i likhet med te også ofte serveres med både melk og sukker, og for ikke å snakke om alle variantene man nå kan finne i de mange kaffebarene som har dukket opp.

Smakssansene utvikler seg

Imidlertid er det nok mange som kjenner seg igjen i at i barndommen var den foretrukne drikken, ved siden av kakao, selvfølgelig, nok også te. Med mye sukker og sitron i, hvoretter smaken har endret seg under oppveksten og man sakte men sikkert har gått over til å drikke kaffe. I begynnelsen med melk og mye sukker, for så å søke over i de mer sterkere variantene for så å ende opp med helsvart kaffe.

Dette er en naturlig utvikling, og barn har vanligvis en annen smaksopplevelse enn hva voksne har. Dessuten endrer smaksløkene seg, slik at barn ofte liker smaken av andre ting enn hva voksne gjør. Et godt eksempel på dette er at jo yngre et barn er, jo søtere godteri liker det, mens det i ungdommen heller mer til det sure, for så i voksen alder like salt og beske smaker bedre.

Her finnes det selvfølgelig også unntak, men for flesteparten er det slik.

Velg drikkeautomat etter bredde

Ikke fysisk bredde, men bredde i forventet brukere. Mange arbeidsplasser setter bare opp en vannkoker til te og kaffetrakter til kaffe, eller enda verre, en vannkoker til begge deler. Nå skal det sies at dette sikkert løser behovet for mange, men ønsker man trivsel og litt variasjon i drikke på en arbeidsplass, vil en automat kunne være et godt alternativ å kikke nærmere på. Ikke bare er det rensligere, mer økonomisk i drift da man kun lager den ene koppen man har lyst på, men også fordi valgmulighetene er betraktelig større. Selv de enkleste drikkeautomatene kan gi kaffe i flere styrker, men også kakao og te er blant alternativene. Med og uten melk, og de mer avanserte har også latte, cappuccino og andre eksotiske kaffetyper på menyen.

Kontakt oss

HotCoffee er brennende opptatte av at kaffen du drikker på arbeidsplassen skal være god, og er forhandler av anerkjente kaffemaskiner. Se hva vi tilbyr her!